fbpx
Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

10 Πράγματα που πρέπει να προσέξεις για την ενοικίαση του αυτοκινήτου σου

Ενοικιάσεις αυτοκινήτων

Συμβουλές για ενοικίαση αυτοκινήτου

Αν και οι περισσότεροι από εμάς έχουν το δικό τους αυτοκίνητο, υπάρχουν πολλές περιπτώσεις όπου μπορεί να χρειαστεί να προχωρήσουμε σε ενοικίαση αυτοκινήτου για κάποιες μέρες, ή ακόμα και μήνες. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων αυτών, η ενοικίαση γίνεται κατά την διάρκεια των διακοπών μας, αλλά υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις όπως ένα μακρινό ταξίδι με ένα άνετο αυτοκίνητο ή ακόμα και λόγω κάποιας ατυχίας που μπορεί να οδηγήσει το αυτοκίνητο μας στο συνεργείο.

 Πόσοι από εμάς στις διακοπές μας έχουμε νιώσει μια αβεβαιότητα στις μετακινήσεις μας; Πόσες φορές χάσαμε την ευκαιρία να επισκεφτείτε κάποιο αξιοθέατο ή κάποια όμορφη τοποθεσία κατά την διάρκεια των διακοπών μας; Πόσες ώρες χάσαμε στις διακοπές περιμένοντας κάποιο μέσο μαζικής μεταφοράς ή ψάχνοντας πώς θα επισκεφτούμε τον τοποθεσία που θέλαμε;

 Η ενοικίαση ενός αυτοκινήτου, πέρα από την άνεση και την σιγουριά που μας παρέχει σε μια ξένη για εμάς τοποθεσία, τις περισσότερες φορές μας βοηθά να εξοικονομήσουμε χρόνο και χρήμα στις διακοπές μας, αλλά και στην καθημερινότητα μας. 

 Πολλοί από εμάς έχουν ακούσει ή και έχουν βιώσει περιπτώσεις, όπου η ενοικίαση ενός αυτοκινήτου μας άφησε μια πικρή γεύση και μία πολύ άσχημη γνώμη για τις εταιρείες ενοικιάσεων αυτοκινήτων. Για να μην βρεθείτε ποτέ σε μια τέτοια κατάσταση υπάρχουν 10 βασικοί κανόνες που πρέπει να ακολουθήσετε:

  1. Κάντε έρευνα τιμών συγκρίνοντας πολλές εταιρείες. Πολλές φορές θα πέσουμε “τυχαία” σε μία διαφήμιση λίγο πριν πάμε διακοπές και ενώ έχουμε ήδη επισκεφτεί ιστοσελίδες ενοικιάσεων αυτοκινήτων. Ακόμα και η τιμή να είναι εξαιρετικά προσιτή μπορεί να μας ξεγελάσει. 
  2. Να είσαι καχύποπτος όταν η τιμή ενός αυτοκινήτου είναι χαμηλότερη και από την αγορά ενός καφέ από γνωστή αλυσίδα take away. Έχουμε δει όλοι κατά καιρούς διαφημίσεις για ενοικιάσεις αυτοκινήτων όπου οι τιμές μπορεί να ξεκινούν ακόμα και κάτω από ένα ευρώ. Μια τέτοια τιμή είναι φυσικά ασύμφορη για την εταιρία ενοικίασης. Στις περισσότερες περιπτώσεις υπάρχουν επιπλέον χρεώσεις με τις οποίες μπορεί να έρθετε αντιμέτωποι κατά την παραλαβή του αυτοκινήτου (έχουμε ακούσει ακόμα και για χρέωση της κόλλας Α4 στην οποία θα τυπωθεί το συμβόλαιο ενοικίασης), αλλά και χρεώσεις μετά την επιστροφή του αυτοκινήτου όπου ένα υπάλληλος της εταιρείας ενοικίασης θα σας περιμένει στην γωνία ψάχνοντας τρόπους να σας χρεώσει κρατόντας μέρος της εγγύησης. 
  3. Διάβασε προσεκτικά τους όρους και τις προϋποθέσεις. Μέσα στους όρους και τις προϋποθέσεις οι εταιρείες ενοικίασης είναι υποχρεωμένες να αναγράφουν οτιδήποτε μπορεί να επιφέρει επιπλέον χρεώσεις καθώς και τους όποιους περιορισμούς συνοδεύουν την ενοικίαση. 
  4. Δες τα όρια στα χιλιόμετρα που σου δίνει η κάθε εταιρεία. Πολλές φορές οι εταιρείες θέτουν κάποια όρια στα ημερήσια χιλιόμετρα που επιτρέπεται να διανύσεις. Στις περισσότερες περιπτώσεις το συγκεκριμένο όριο είναι αρκετό καθώς αν σου παρέχεται η δυνατότητα να διανύσεις για παράδειγμα 150 χιλιόμετρα την ημέρα, και η κράτηση σου έχει διάρκεια 10 ημερών, δεν έχει σημασία αν θα κανείς τα 1000 χιλιόμετρα την πρώτη ημέρα. Το ζητούμενο είναι να επιστραφεί το αυτοκίνητο με λιγότερα από 1500 διανυθέντα χιλιόμετρα εντός του δεκαημέρου ενοικίασης. Αν λοιπόν σκοπεύεις να κάνεις μεγάλες διαδρομές θα πρέπει να βρεις την εταιρία που σου παρέχει τα περισσότερα χιλιόμετρα, καθώς και την οικονομικότερη χρέωση ανα επιπλέον χιλιόμετρο.
  5. Ενημερώσου για το κόστος της εγγύησης και για τις επιπλέον καλύψεις. Για την ενοικίαση ενός αυτοκινήτου, υπάρχει μια εγγύηση απαλλαγής ζημιών η οποία στην ουσία είναι το μέγιστο κόστος το οποίο μπορεί να πληρώσετε σε περίπτωση που προκληθεί κάποια ζημιά στο ενοικιαζόμενο σας αυτοκίνητο. Υπάρχουν έξτρα ασφαλιστικές καλύψεις τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε, είτε για να μειώσετε το ποσό της εγγύησης, είτε ακόμα και για να το μηδενίσετε. 
  6. Βρες τους όρους και το κόστος ακύρωσης. Σε πολλές περιπτώσεις, για την καλύτερη οργάνωση των διακοπών μας και για κλείσουμε το αυτοκίνητο πιο οικονομικά, κάνουμε την κράτηση μας αρκετό καιρό πριν την ημερομηνία της παραλαβής. Σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να αναζητήσεις τι ακυρωτικά θα κληθείς να πληρώσεις σε περίπτωση ακύρωσης της κράτησης σου. Ιδανικά, θα πρέπει να βρεις μια εταιρεία ή οποία είτε δεν θα έχει καθόλου ακυρωτικά ή τα ακυρωτικά της θα ισχύουν κάποιες μέρες πριν την κράτηση (πχ 7 ημέρες πριν την ημερομηνία παραλαβής). 
  7. Φωτογράφισε το αυτοκίνητο όταν το παραλαμβάνεις. Οι περισσότερες εταιρείες όταν σου παραδώσουν το αυτοκίνητο είτε το φωτογραφίζουν, είτε σημειώνουν πάνω στο συμβόλαιο τις ζημιές σε ένα σχεδιάγραμμα του οχήματος. Εσύ σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να φωτογραφίζεις το αυτοκίνητο πριν το παραλάβεις, να επισημάνεις στον υπάλληλο που σου το παραδίδει που υπάρχουν ζημιές τις οποίες πιθανόν να μην έχει καταγράψει και να του ζητήσεις να τις σημειώσει και αυτός.
  8. Ενημερώσου για την επιστροφή του αυτοκινήτου. Η επιστροφή του αυτοκινήτου είναι ίσως η πιο σημαντική στιγμή της ενοικίασης καθώς μπορεί να βρεθείς προ εκπλήξεως και να χρειαστεί να πληρώσεις ακόμα και για κάτι το οποίο δεν γνώριζες. Ρώτα λοιπόν τον εκπρόσωπο της εταιρείας αν το αυτοκίνητο θα πρέπει να επιστραφεί πλημμένο και ποια θα πρέπει να είναι η στάθμη του καυσίμου στην επιστροφή. 
  9. Έλεγξε το αυτοκίνητο στην επιστροφή σου μαζί με τον υπάλληλο της εταιρείας. Όταν έρθει η ώρα για να επιστρέψεις το αυτοκίνητο, έλεγξε μαζί με τον υπάλληλο για τυχόν ζημιές και περίπτωση που υπάρξει οποιαδήποτε διαφωνία να ανατρέξεις στις φωτογραφίες που τράβηξες κατά την παραλαβή. Αν για το αυτοκίνητο έχεις καταβάλει κάποια εγγύηση ρώτα τον υπάλληλο πότε θα γίνει η αποδέσμευση από την κάρτα σου και ζήτα να σου σταλεί από το γραφείο το αποδεικτικό της αποδέσμευσης (αν αυτο δεν είναι δυνατό να πραγματοποιηθεί από τον εκπρόσωπο εκείνη την στιγμή).
  10. Το πιο σημαντικό βέβαια το κρατήσαμε για το τέλος. Κάνε την επόμενη κράτηση αυτοκινήτου από την TCRentals και απόλαυσε το ταξίδι σου με ασφάλεια, οικονομικά και με δυνατότητα επιλογής αυτοκινήτου μέσα από μία μεγάλη γκάμα νέωνοχημάτων. Η TCRentals σου παρέχει ξεκάθαρους όρους ενοικίασης και 24ωρη εξυπηρέτηση για οποιαδήποτε πληροφορία χρειαστείς σχετικά με την ενοικίαση του αυτοκινήτου σου. Δεν υπάρχουν κρυφές χρεώσεις και δεν θα σου ζητηθεί να πληρώσεις τίποτα παραπάνω από αυτό που αναγράφεται στο συμβόλαιο σου. Μέσω της ιστοσελίδας tcrentals.gr μπορείς να βρεις τις πιο οικονομικές τιμές για την επόμενη ενοικίαση του αυτοκινήτου σου και να κάνεις την κράτηση σου σε μόλις λίγα βήματα.

Κάνε κράτηση αυτοκινήτου από την TCRentals ξεκίνα το ταξίδι σου!

If you liked our article, give it a Like & Share on Social

Online Booking

At TcRentals you will find monthly rentals. Check our offers.

Recent Posts

10 Πράγματα που πρέπει να προσέξεις για την ενοικίαση του αυτοκινήτου σου

Follow Us