fbpx
Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Όροι και Προϋποθέσεις

Όροι ενοικίασης αυτοκινήτου

Οι Όροι και Προϋποθέσεις ενοικίασης που αναφέρονται παρακάτω ισχύουν για όλη την Ελλάδα: Ηπειρωτική Χώρα και Νησιωτική. Οι κρατήσεις επιβεβαιώνονται πάντα για μια συγκεκριμένη ομάδα αυτοκινήτων – όχι για ένα συγκεκριμένο μοντέλο αυτοκινήτου. Το αυτοκίνητο στο κουπόνι σας αντιπροσωπεύει το όχημα για την κατηγορία(ομάδα) που έχετε κάνει κράτηση. Δεν μπορούμε να εγγυηθούμε μια συγκεκριμένη μάρκα ή μοντέλο. Οποιοδήποτε συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι ένα τυπικό παράδειγμα του μεγέθους, των προδιαγραφών και των επιδόσεων που ισχύουν για αυτή την ομάδα αυτοκινήτων.

Περίοδος ενοικίασης

Η ελάχιστη διάρκεια ενοικίασης είναι 24 ώρες, με μέγιστο όριο χιλιομέτρων 150 χλμ. Κρατήσεις άνω των τριών ημερών έχουν 2500 χιλιομέτρων ανα ενοικίαση. Αν η ενοικίαση είναι άνω των 30 ημερών έχετε 2500 χιλιόμετρα τον μήνα. Η ενοικίαση ξεκινάει από την ώρα που αναγράφεται στην κράτηση και η επιστροφή θα πρέπει να γίνει έως την ώρα που αναγράφεται στο συμβόλαιο. Κατά την επιστροφή το επιτρεπτό όριο καθυστέρησης είναι 1 ώρα. Πρόσθετες καθυστερήσεις χρεώνονται ως επιπλέον ημέρα. Η επιστροφή του οχήματος θα πρέπει να πραγματοποιηθεί στην τοποθεσία που αναγράφεται στο συμβόλαιο και μπορεί να πραγματοποιηθεί αλλαγή-αν αυτό είναι δυνατόν- μόνο μετά από επικοινωνία με την TCrentals.

Ηλικία οδηγού και δίπλωμα οδήγησης

Το ελάχιστο όριο ηλικίας είναι 21 έτη & το μέγιστο 75 έτη. Αν ο οδηγος ειναι κατω τον 23 ετών θα υπαρξει χρέωση ασφαλειας αναλογος με τη κατηγορία του οχήματος. Η άδεια οδήγησης θα πρέπει να έχει εκδοθεί 1 έτος πριν την ημερομηνία ενοικίασης. Σε περίπτωση που ο οδηγός δεν είναι κάτοικος Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι υποχρεωμένος να φέρει διεθνές δίπλωμα για να μπορεί νόμιμα να οδηγήσει στην Ελλάδα.

Παραλαβή και επιστροφή οχήματος

Παραδόσεις/Επιστροφές οχημάτων γίνονται στα γραφεία της TC-Rentals, στο Μετρό Κορωπίου και στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος χωρίς χρέωση. Για οποιαδήποτε άλλη τοποθεσία υπάρχει επιπλέον χρέωση βάση του εκάστοτε τιμοκαταλόγου.

 Ασφάλειες & Ποσά ευθύνης 

Βασική ασφάλεια ατυχήματος (CDW): Περιορίζει το ποσό ευθύνης ζημιών από 600,00 ευρώ έως 1200,00 ευρώ ανάλογα με την κατηγορία του οχήματος. Δεν καλύπτονται ζημιές σε κάτω μέρος, ζάντες, τάσια, ελαστικά, καθρέπτες, κεραία, κρύσταλλα και εσωτερικό.

Μειωμένη απαλλαγή ευθυνών (SCDW): Περιορίζει το ποσό ευθύνης ζημιών από 300,00 ευρώ έως 800,00 ευρώ ανάλογα με την κατηγορία του οχήματος. Δεν καλύπτονται ζημιές σε κάτω μέρος, ζάντες, τάσια, ελαστικά, καθρέπτες, κεραία, κρύσταλλα και εσωτερικό.

Πλήρης ασφάλεια ατυχήματος (FDW): Η ασφάλεια αυτή περιορίζει σημαντικά το ποσό ευθύνης ζημιών στο 0€. Δεν καλύπτονται ζημιές σε κάτω μέρος, ζάντες, τάσια, ελαστικά, κεραία. Με την επιλογή της συγκεκριμένης ασφάλειας θα δεσμευτεί ένα ποσό από 120-400 ευρώ, ανάλογα με την κατηγορία του αυτοκινήτου ως ασφάλεια για το καύσιμο, τα διαχειριστικά έξοδα και για καλύψεις που δεν συμπεριλαμβάνονται στην πλήρη ασφάλεια.

Καμία ασφαλιστική κάλυψη ΔΕΝ ισχύει:

Αν διαπιστωθεί ότι ο οδηγός βρίσκεται υπό την επήρεια οινοπνεύματος ή ναρκωτικών ουσιών. 

Για ζημιές που προκλήθηκαν από οδήγηση σε μη ασφαλτοστρωμένους δρόμους. 

Για ζημιές στο κάτω μέρος του αυτοκινήτου, σε ζάντες, τάσια, ελαστικά, καθρέπτες, κεραία και το εσωτερικό του οχήματος. 

Για απώλεια προσωπικών αντικειμένων που βρίσκονται μέσα στο όχημα.

Για ατυχήματα που προκλήθηκαν με οδηγό μη δηλωμένο στο μισθωτήριο συμβόλαιο.

Για απώλεια ή καταστροφή κλειδιού του οχήματος.

Για απώλεια ή καταστροφή συσκευών GPS Navigator, παιδικών καθισμάτων, αλυσίδων χιονιού ή άλλου πρόσθετου εξοπλισμού.

Για μεταφορά του αυτοκινήτου με πλοίο χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της TCrentals.

Το κόστος ζημιάς ή απώλειας του αυτοκινήτου καταβάλλονται ακόμα και εάν ο ενοικιαστής καλύπτεται ασφαλιστικά από την πιστωτική του κάρτα ή κάποια άλλη υπηρεσία ασφάλισης. Σε αυτή την περίπτωση, ο ενοικιαστής υποχρεούται να πληρώσει στην TCrentals το πλήρες κόστος επισκευής ή αντικατάστασης του αυτοκινήτου, το οποίο στη συνέχεια θα διεκδικήσει ο ίδιος από την πιστωτική κάρτα του ή τον άλλο φορέα ασφάλισης.

ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ Ο ΠΕΛΑΤΗΣ, ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΥΠΑΙΤΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ, ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ, ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ Κ70 ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ.

Εγγύησης ενοικίασης

Για την ενοικίαση ενός οχήματος είναι απαραίτητη μια πιστωτική ή χρεωστική κάρτα (Visa, Master Card, American Express) ακόμη και αν η πληρωμή γίνει σε μετρητά. Το γραφείο ενοικίασης θα δεσμεύσει το ποσό ευθύνης για ζημία έως τη λήξη της ενοικίασης και θα χρησιμοποιηθεί στην περίπτωση που προκύψουν πρόσθετες χρεώσεις που δεν καλύπτονται από καμία ασφάλεια (π.χ. ζημιές σε ελαστικά ή κάτω μέρος, τροχαίες παραβάσεις, καύσιμο που λείπει κ.λπ.).

Επιπλέον Οδηγός

Σε κάθε ενοικίαση αυτοκινήτου, μόνο ο δηλωμένος οδηγός καλύπτεται από τις παραπάνω ασφάλειες. Σε περίπτωση που και άλλοι οδηγοί πρόκειται να οδηγήσουν το μισθωμένο όχημα, θα πρέπει να δηλωθούν στο μισθωτήριο συμβόλαιο κατά την έναρξη της ενοικίασης. Απαιτούμενα έγγραφα είναι δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατήριο και άδεια οδήγησης σε ισχύ.

Πρόσθετες παροχές

Κατόπιν ζήτησης διατίθενται παιδικά καθίσματα, αλυσίδες χιονιού, E-Pass, ασφάλεια κρυστάλλων και συστήματα GPS Navigator με επιπλέον χρέωση. Οι πρόσθετες παροχές πρέπει να αναφέρονται στην κράτηση.

Πολιτική καυσίμου

Το καύσιμο υπολογίζεται σε όγδοα. Το όχημα θα πρέπει να επιστραφεί με την ίδια ποσότητα καυσίμου που παραδόθηκε. Σε διαφορετική περίπτωση ισχύουν χρεώσεις 10-15€ ανά όγδοο που λείπει. Δεν επιστρέφονται ούτε συμψηφίζονται χρήματα για επιπλέον καύσιμο στο ρεζερβουάρ.

Μεταφορά με πλοίο

Για τα αυτοκίνητα τις TC-Rentals εκδίδεται άδεια για μετακίνηση οχήματος με πλοίο. Σε περίπτωση που υπάρξει οποιαδήποτε βλάβη για την οποία είναι απαραίτητη η επιστροφή του αυτοκινήτου στην TCrentals, o πελάτης αναλαμβάνει τα έξοδα μεταφοράς του οχήματος (π.χ. γερανό, μεταφορική κ.α.) και λόγο αυτού ενδέχεται να ζητηθεί από τον πελάτη μια επιπλέον εγγύηση. Η μικτή ασφάλεια ισχύει κανονικά και στο πλοίο. Σε περίπτωση μεταφοράς οχήματος της Tcrentals με πλοίο χωρίς έγγραφη συγκατάθεση δεν ισχύει καμία ασφαλιστική κάλυψη και ο πελάτης αναλαμβάνει την ευθύνη για οποιαδήποτε ζημιά προκληθεί στο όχημα, σε τρίτο ή σωματική βλάβη, είτε κατά την διαδικασία της μεταφοράς, είτε σε τοποθεσία όπου δεν υπάρχει σύνδεση μέσω οδικού δικτύου.

Περιορισμοί

Απαγορεύεται η οδήγηση εκτός των ελληνικών συνόρων, η οδήγηση σε χωματόδρομους, η μεταφορά βαρέων αντικειμένων και γενικότερα η κακή χρήση. Ισχύουν χρεώσεις έως και 98€ για ειδικό καθαρισμό σε οχήματα που θα επιστραφούν με υπερβολικά βρώμικο εσωτερικό (π.χ. λεκέδες από φαγητό, καφέ, άλατα κ.λπ.) υποδηλώνοντας κακή χρήση.

Τροχαίες παραβάσεις

Ο ενοικιαστής αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη για τυχόν τροχαίες παραβάσεις και υποχρεούται να εξοφλήσει τις όποιες οφειλές στις αρμόδιες υπηρεσίες. Σε διαφορετική περίπτωση θα χρεωθεί το ποσό της παράβασης.

Τρόποι Πληρωμής & Ασφάλεια Συναλλαγών

Το μίσθωμα μπορεί να πληρωθεί με έναν από τους ακόλουθους τρόπους: μέσω πιστωτικών, χρεωστικών και προπληρωμένων καρτών των Visa, Mastercard, Maestro, American Express, Diners.

Με χρήση του ηλεκτρονικού πορτοφολιού Όλες οι πληρωμές που πραγματοποιούνται με χρήση κάρτας διεκπεραιώνονται μέσω της πλατφόρμας ηλεκτρονικών πληρωμών VIVA WALLET! και χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση TLS 1.2 με πρωτόκολλο κρυπτογράφησης 128-bit (Secure Sockets Layer – SSL). Η κρυπτογράφηση είναι ένας τρόπος κωδικοποίησης της πληροφορίας μέχρι αυτή να φτάσει στον ορισμένο αποδέκτη της, ο οποίος θα μπορέσει να την αποκωδικοποιήσει με χρήση του κατάλληλου κλειδιού. Ανεξαρτήτως τρόπου πληρωμής μία πιστωτική ή χρεωστική (Visa, Master Card, American Express) είναι απαραίτητη για λόγους εγγύησης. Το γραφείο ενοικίασης θα δεσμεύσει το ποσό ευθύνης για ζημία έως τη λήξη της ενοικίασης

Ακύρωση κράτησης

Προκαταβολή: Η προκαταβολή η οποία καταβάλλεται ηλεκτρονικά στην επιλογή της πληρωμής κατά την παραλαβή, δεν επιστρέφεται αλλά καταχωρείται σαν διαθέσιμο υπόλοιπο για μελλοντική κράτηση.

Πληρωμή με την παραλαβή του αυτοκινήτου: Σε περίπτωση ακύρωσης της κράτησης έως δύο ημέρες πριν την ημερομηνία παραλαβής του αυτοκινήτου, ο πελάτης δεν επιβαρύνεται με κανένα επιπλέον κόστος πλην της προκαταβολής. Σε περίπτωση ακύρωσης της κράτησης εντός 48 ωρών από την ώρα παραλαβής του αυτοκινήτου ο πελάτης πληρώνει όλο το ποσό της κράτησης.

Πληρωμή ηλεκτρονικά: Ο πελάτης επιβαρύνεται με το συνολικό ποσό της κράτησης αν ακυρώσει οποιαδήποτε στιγμή. 

Σύμβαση

Με την παραλαβή του οχήματος υπογράφεται αντίστοιχη σύμβαση μίσθωσης που περιέχει τους ανωτέρω όρους και προϋποθέσεις. Όλες οι τιμές και χρεώσεις που αναγράφονται στο έντυπο επιβαρύνονται με Φ.Π.Α.

TC Rentals